Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.02.28. 13:23

Két Szabolcs vármegyei tűzoltó tett első tiszti fogadalmat

Első tiszti kinevezések, elismerések.

Fotó: Szőke Péter (BM OKF)

Harminckilencen, köztük két Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei tűzoltó tett első tiszti fogadalmat február 28-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A frissen kinevezett tisztek mellett elismerték dr. Muhorai Árpád nyugállományú polgári védelmi vezérőrnagy munkáját, és további öt évvel meghosszabbították a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának az igazgatói beosztásba történő kinevezését.

Az első tisztek kinevezése mindig ünnepélyes aktus mind a szervezet, mint az érintettek életében. A kedden fogadalmat tett kollégák már évek óta az állomány tagjai, tiszti kinevezésükért sokat dolgoztak. Valamennyien dr. Góra Zoltán tű. altábornagy, főigazgatótól vehették át a kinevezési okmányukat, majd Gyetvai Nagy Dávid tű. százados után elmondták a tiszti fogadalom szövegét.

Ezt követően bejelentették, hogy dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató javaslatára 2023. március 1-jei hatállyal további öt évvel meghosszabbította Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának igazgatói beosztásba történő kinevezését.

A katasztrófavédelem és jogelőd szervezeteinek állományában eltöltött csaknem három évtizedes hivatásos pályafutása elismeréseként a belügyminiszter a főigazgató előterjesztésére hetvenedik születésnapja alkalmából emléktárgyat adományozott dr. Muhoray Árpád nyugállományú polgári védelmi vezérőrnagynak.

Szoboszlai János tű. főhadnagy kinevezése
Fotós: Szőke Péter (BM OKF)
Fegyver Tamás tű. hadnagy kinevezése
Fotós: Szőke Péter (BM OKF)

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában