Vásárosnamény

2023.03.28. 12:42

Csellengő diákokat ellenőriztek Vásárosnaményban

A program célja a gyermek- és fiatalkorú lakosság védelme, az áldozattá válásuk megelőzése.

Forrás: Rendőrség

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság és a Vásárosnaményi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársaival a csellengő gyermekek felkutatása érdekében tartottak ellenőrzést Vásárosnamény város területén 2023. március 21-én.

A szakemberek a belvárost, közparkokat, vasútállomás területét, illetve a fiatalok által gyakran látogatott helyeket keresték fel. A prevenciós ellenőrzés során több fiatalt igazoltattak, akik közül egy fiatallal találkoztak, aki az oktatási időben a belvárosban csellengett.

Az áldozattá válás szempontjából az egyik legveszélyeztetettebb korcsoport a gyermek- és fiatalkorú lakosság.  Az igazoltatott fiatalokkal a rendőrök az áldozattá válás elkerülési lehetőségeiről is beszélgettek.

A bűnmegelőzési szakemberek fiataloknak szóló tanácsai:

Internet és közösségi oldalak használata során mindig mérlegeld, milyen személyes adatot adsz, meg és azt ki láthassa
Soha ne ossz meg magadról intim vagy kínos helyzetben készült képet!
Ne dőlj be, ha telefonon azzal keresnek meg, hogy nagy összeget nyertél melyhez banki, vagy személyes adataidat kell megadnod, esetleg alkalmazás letöltését kérik!
Internetes vásárlásnál minden esetben tájékozódj az eladó megbízhatóságát illetően!
Amennyiben egy ajánlat túl jónak tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, gondolj arra, hogy csalók állhatnak mögötte!
Amennyiben úgy érzi, hogy Ön vagy gyermeke bűncselekmény áldozatává vált, haladéktalanul hívja a 112-es központi segélyhívószámot!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában