Főügyészség

2023.04.28. 11:01

Autóval, majd futva menekült a zsaruk elől! Ez volt a bűne!

1 hónapra eltiltották a járművezetéstől, de még ezt sem bírta ki, újra gépkocsiba ült, és lebukott.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A 30 éves Jándon élő férfi érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ennek ellenére rendszeresen vezet. Vele szemben az utóbbi években több eljárás indult közlekedési szabálysértés miatt. Legutóbb idén januárban sújtotta a szabálysértési hatóság 60.000.-forint pénzbírsággal és 1 hónapra eltiltotta a járművezetéstől is.

A vádlott tudott erről, ennek ellenére gépkocsiba ült. A járőrök mikor ezt meglátták gépjárművel utána indultak, és megpróbálták megállítani, de a férfi letért az útról, és a gáton próbált meg elmenekülni.

A meglógási kísérlete azonban nem sikerült, mert később őt Jánd községben újra üldözni kezdték. A járőrök jelzése ellenére a gépkocsival elhajtott, majd azt hátrahagyva, futva elmenekült.

A büntetést így sem kerülheti el, az ügyészség járművezetés eltiltás hatálya alatt vétsége miatt vele szemben vádat emelt, melyben felfüggesztett fogházbüntetést, pártfogó felügyelet elrendelését és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában