Durva

2023.05.07. 11:38

Vonatszerencsétlenség Újfehértó után! Leállt a vonatforgalom!

Vasárnap délelőtt kisiklott egy tehervonat több kocsija Hajdúhadház és Újfehértó között.

Forrás: MÁVINFORM

Vasárnap délelőtt kisiklott egy tehervonat több kocsija Hajdúhadház és Újfehértó között. A műszaki mentés, miatt ezen a szakaszon szünetel a vonatforgalom, a helyreállítás ideje még nem ismert, várhatóan hosszabb időt vesz igénybe. A záhonyi fővonalon ezen a szakaszon utazóknak az átszállások miatt akár 1-2 órával hosszabb eljutási időre kell számítani.

 

Forgalmi rend:

  • A személyvonatok helyett Hajdúhadház és Újfehértó, az InterCity-k helyett Debrecen és Nyíregyháza között kell pótlóbuszra átszállni. A pótlóbuszok és a vonatok csatlakozásra nem várnak.
  • A Volánbusz járatain (4400, 4401, 4402, 1449) a Debrecen-Hajdúhadház-Téglás szakaszon érvényesek a vasúti jegyek és bérletek.
  • A Budapest-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest útvonalon közlekedő minden vonat felármentesen vehető igénybe.
  • A szerelvényfordulók miatt a záhonyi fővonalon vonatkimaradásokra is számítani kell, az InterCity vonatokban esetenként más szerelvények közlekednek.
  • A Nyíregyházáról 10:40-kor Budapestre elindult Cívis InterRégió (6107) Újfehértó és a Nyugati pályaudvar között kimarad.

- MÁVINFORM -

Dr. Hosszú József, Újfehértó polgármestere lapunk érdeklődésére elmondta: a katasztrófavédelem szakemberei úgy tájékoztatták, hogy a tehervonat-szerelvény közepe siklott ki, jelenleg is tart a műszaki mentés. Szerencsére senki nem sérült meg – tette hozzá a kisváros vezetője.

 

Forrás: Dr. Hosszú József 

Kisiklott egy tehervonat több kocsija Hajdúhadház és Újfehértó között vasárnap délelőtt, a műszaki mentés miatt ezen a szakaszon szünetel a vonatforgalom - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.

Az MTI helyszíni információi szerint egy Záhony felől Debrecen irányába tartó, vasércet szállító szerelvény kilenc kocsija siklott ki. A balesetben az első információk szerint senki sem sérült meg.
A személyvonatok helyett Hajdúhadház és Újfehértó, az InterCityk helyett Debrecen és Nyíregyháza között kell pótlóbuszra átszállni, a záhonyi fővonalon egy-két órás késésekre kell számítani.
Közölték azt is, hogy a Volánbusz járatain a Debrecen-Hajdúhadház-Téglás szakaszon érvényesek a vasúti jegyek és bérletek. A Budapest-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest útvonalon közlekedő minden vonat felármentesen vehető igénybe. A szerelvényfordulók miatt a záhonyi fővonalon vonatkimaradásokra is számítani kell, az InterCity vonatok helyett esetenként más szerelvények közlekednek.

- MTI -

 

Címkék#MÁV#vonat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában