Nyíregyháza

2023.06.02. 11:52

Gyilkosság Nyíregyházán: Aludni sem mernek az utcában - helyszíni riport

Egy 80 éves idős hölgyet gyilkoltak meg Nyíregyházán.

Fotó: Gazdag Mihály

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrségre június 1-jén délután érkezett bejelentés, mely szerint egy 80 éves, egyedül élő nőt nyíregyházi otthonában holtan találtak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Elküldtük kérdéseinket a vármegyei rendőr-főkapitányságnak, egyelőre nem áll módjukban többet elárulni az ügy részleteiről.

Soha nem volt hasonló

Lapunk munkatársai ellátogattak a gyilkosság helyszínére. Csendes, békés utca, a korai nyári napsütésben csak a madarak énekét, és folyamatosan érkező rendőrautók zúgását lehetett hallani. Több üres telek és bozótos is van az utcában, a rendőrök minden egyes fűszálat átnéztek a nyomok után kutatva. Az ott élők értetlenül állnak a történtek előtt. Többen közülük 40–50 éve élnek itt, és egy cirka 20 évvel ezelőtti esetet leszámítva, soha nem történt hasonló a környéken.

Lapunknak egy idős hölgy elmondta, az esetről semmi konkrétat nem tudnak.

– Hallottuk, hogy megölték a hölgyet, akit bár nem ismertünk jól, gyakran megállt velünk a kapuban beszélgetni, mindig volt egy kedves szava. Jobban belegondolva furcsa is volt, a héten egyáltalán nem láttuk se jönni, se menni. 1973 óta lakom itt, még csak hasonlóról sem tudok – mesélte a helyszínen egy idős hölgy.

– Gyerekekkel élünk itt, nem merünk aludni sem, hiszen, ha ahhoz a házhoz bejutott egy gyilkos, akkor hozzánk is bejöhet – ezt már egy másik környékbeli hölgy mondta el lapunknak.

Kifejtette: a nyomozók őket is kérdezték a körülményekről, de nem tudtak segíteni, és a nyomozás miatt semmilyen felvilágosítást nem is adhattak. 

– Az utca másik végén lakunk, ha a hölgy közvetlen szomszédai sem hallottak semmit, akkor mi, hogy hallottunk volna. Tegnap éjszaka volt egy áramkimaradás éjjel fél tizenkettő körül, az itt lakók közül néhányan erre figyeltek fel – ezt már egy fiatal anyuka mondta, aki arról is beszélt, az utca ingatlanjai közül egyre többet használnak hétvégi házként.

Hogy tehet ilyet valaki?

– Ez egy szűk közösség, mindenki ismer mindenkit, jó az emberek között a kapcsolat – legalábbis pár éve még így volt. Egy ilyen helyen az autókat is ismerik az emberek, de az elmúlt pár évben egyre több idegen fordul meg errefelé. A „hétvégi házakhoz” jönnek, azonban ezekről az emberekről egyáltalán nem tudjuk, hogy kicsodák. Ilyen körülmények között a tettes is észrevétlenül megjelenhetett az utcában, mert az átmenő forgalom miatt ez már nem szúr szemet senkinek – hangsúlyozta.

– Sok lakatlan ház van az utcában, nem tudni, melyiknek van gazdája, melyiknek nincs. Ez eddig nem nyugtalanított minket, de a történtek után, már minden mozzanat félelemmel tölt el bennünket – tudatta munkatársunkkal egy idős úr.

– Annyi autó jár már erre, hogy el sem hiszem, és a tragédia tudatában aludni sem tudunk. Állítólag a lánya találta meg a hölgyet, de ez is csak amolyan szóbeszéd. Nagyon félünk, évek óta gondolkodom azon, hogy eladom a házam, és egy kisebbe költözök, de ezek után könnyebb lesz meghozni e döntést – mesélte az idős úr.

A városrészben élőktől azt is megtudtuk, az utcát több kamera is figyeli, és remélik, hogy azok felvételei segítenek majd megtalálni az elkövetőt, s vége lesz ennek a rémálomnak. Azt viszont el sem tudják képzelni, mi vihet arra valakit, hogy egy védekezni képtelen, idős hölgynek kioltsa az életét. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában