Nyíregyháza

2023.06.15. 14:33

Ennyiszer fogadott el hálapénzt a szabolcsi orvos!

Még mindig hálapénz...

Forrás: illusztráció / shutterstock

Bírói engedélyes kényszerintézkedést, bűnügyi felügyeletet rendelt el a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2023. június 15-én azzal a Szabolcs-Szatmár-beregi orvossal szemben, aki a nyomozás eddigi adatai szerint legalább nyolc alkalommal készpénzt vagy egyéb, a mindenkori minimálbér öt százalékát meghaladó értékű ajándékot fogadott el ez év januárjától május végéig a betegeitől, államilag finanszírozott gyógyító tevékenysége során.

A 46 éves férfi magyar-külföldi kettős állampolgár, az alapos gyanú tárgyát képező, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntettének törvényi fenyegetettsége 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés. Mivel mindezek alapján megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, ezért 4 hónap időtartamra el lett rendelve a bűnügyi felügyelete, melynek értelmében lakását csak meghatározott esetekben hagyhatja el, illetve hetente jelentkezni köteles az illetékes rendőrkapitányságon.

A végzés végleges, mind az ügyész, mind a gyanúsított és védője tudomásul vette.

- dr. Bartha Andrea, sajtószóvivő -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában