Nyíregyháza

2023.06.14. 14:32

Nem egyezett a zenei ízlésük, összeverték őket egy nyíregyházi szórakozóhely előtt

Italozás, eltérő zenei ízlés és némi boxolói múlt vezetett életveszélyt okozó testi sértéshez az egyik nyíregyházi szórakozóhelyen az elmúlt év tavaszán.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádiratának lényege szerint az ökölvívás terén jártas apa és fia 2022. április 2-án Nyíregyházán több szórakozóhelyet is felkerestek, és nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztottak. Április 3-án éjjel 2 óra körül értek a szórakozásuk utolsó állomására, ugyanis az egyik belvárosi presszóban italoztak a pultnál, amikor is összetalálkoztak a két sértettel.

Azt utólag már nehéz megállapítani, hogy mi váltotta ki a két társaság nézeteltérését, de bizonyára szerepe volt ebben annak, hogy mind a vádlottak, mind a sértettek erősen ittas állapotban voltak, és feltehetően összevitatkoztak az eltérő zenei ízlésükön. Némi lökdösődés után kimentek a presszó előtti járdára, ahol a vádlottak ököllel ütötték, lábbal rugdosták a sértetteket, akik közül az egyik életveszélyes sérüléseket szenvedett a koponyáján, 6-8 hét alatt gyógyult fel sérüléseiből, a másik sértett megúszta 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel, de a vádlottak neki is súlyosabb sérülést akartak okozni.

Egy hónapig voltak letartóztatásban, azóta bűnügyi felügyelet alatt áll mindkét vádlott, akik miután megnézték a presszóban felszerelt kamerák felvételeit az esetről, részletes beismerő vallomást tettek, tettüket nagyon megbánták. Elismerték, hogy sportemberként nem viselkedhetnek így.

A vármegyei főügyészség azt indítványozta, hogy amennyiben a bíróságon az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesznek és nem kérik a tárgyalás megtartását, akkor a törvényszék 4-4 év börtönbüntetésre ítélje az apát és fiát.

Az ügyben ítéletet a Nyíregyházi Törvényszék fog hozni.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában