Bűncselekmény

2023.07.26. 09:24

Ittasan vezette a kamiont

A záhonyi rendőrök haladéktalanul bevonták a külföldi járművezető vezetői engedélyét.

Szon.hu

Kiszűrték a forgalomból az ittas kamionost

Forrás: Forrás: police.hu

A záhonyi közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy ukrán honosságú tehergépjármű-szerelvénnyel közlekedő ukrán-magyar állampolgárságú járművezető 2023. július 26-án hajnalban. Az ellenőrzését végrehajtó rendőrök a járművezetővel szemben alkoholszondás ittasság ellenőrzést is végeztek, amely pozitív értéket jelzett. A külföldi férfit további mintavételre előállították, amely megerősítette, hogy ittas állapotban vezette a járműszerelvényt. A rendőrök járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a férfi vezetői engedélyét haladéktalanul bevonták és büntetőeljárás lefolytatását kezdeményezték.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt. Az alkoholfogyasztás hátrányosan hat a vezetési képességre, ezért az a járművezető, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki. Ne feledjék, az ittas járművezetés baleseti kockázata kimagasló.

…hogy mindenki hazaérjen! - olvasható a police.hu oldalán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában