Szabolcs- Szatmár- Bereg

2023.08.08. 12:23

Újabb közlekedési akció: a gyorshajtókra vadásznak

Közlekedési akciót tart a rendőrség az egész ország területén.

Szon.hu

A vármegye több útján is mérik a sebességet

Forrás: Illusztráció: MW

Közlekedési akciót tart a rendőrség ezen a héten, ezért ellenőrzésre számíthatnak az autósok az egész országban – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

A közlemény szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján tart a magyar rendőrség országos akciót augusztus 7. és 13. között. Ebben az időszakban célzottan a megengedett sebességet túllépő járművezetőket szűrik ki – tették hozzá.

Háromszázezres bírság

Rengeteg fórumon elhangzik,  a gyorshajtás és az elsőbbség megadásának az elmulasztása okozza a legtöbb baleset a közutakon, éppen ezért most is ezekre a szabálytalanságokra fókuszálnak az ellenőrzések során.

Vármegyénk különböző pontjain 9 telepített sebességmérő eszközt, illetve a mobil eszközöket is beveti a hatóság. Ezek nemcsak a sebességet tudják ellenőrizni, hanem a mozgás közben elkövetett egyéb szabályszegéseket is.

A vasárnapig tartó ellenőrzések során vármegyénkben a 4-es főút teljes hosszán számíthatnak sebességmérésre az autósok. Gyorshajtás esetén a bírság összege elérheti a háromszázezer forintot is.

Fokozott ellenőrzés

A Nyírbátori Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el Máriapócs közigazgatási területére. Kazsamér Béla r. alezredes, rendőrségi tanácsos, a Nyírbátori Rendőrkapitányság vezetője a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. §-a, valamint  a Rendőrség szolgálati szabályzatáról szóló 30/2011. BM rendelet 26. §-a alapján 2023. augusztus 8-án 12 órától 2023. augusztus 9-én 12 óráig Máriapócs közigazgatási területére vonatkozóan fokozott ellenőrzést rendelt el a közrend és a közbiztonság fenntartása, a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában