Nyírbátor

2023.11.27. 12:25

Csellengő diákokat ellenőriztek Nyírbátorban

A program célja a gyermek- és fiatalkorú lakosság védelme, az áldozattá válásuk megelőzése - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Szon.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Nyírbátori Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és a Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársaival 2023. november 21-én a csellengő gyermekek felkutatása érdekében tartottak ellenőrzést a Nyírbátorban.

A rendőrség az együttműködő társszervekkel az idei tanévben is rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint a védelmük, hogy az iskolakerülés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

Az ellenőrzés során a belváros utcáit, parkjait, állomás területét, fiatalok által gyakran látogatott helyeket vizsgálták át. A prevenciós ellenőrzés során több fiatalt ellenőriztek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a diákok igazoltan maradtak távol az iskolai órákról.

A csellengő fiatalok hamarabb találkozhatnak önpusztító szerekkel, válhatnak bűncselekmények áldozatává. A bűnmegelőzési szakemberek a fiatalokkal az áldozattá válás elkerülési lehetőségeiről is beszélgettek és hasznos bűnmegelőzési és vagyonvédelmi tanácsokkal látták el.

A fiataloknak szóló tanácsaink:

Internet és közösségi oldalak használata során lehetőleg ne legyen nyilvános a profilod!

Használj hosszú és bonyolult jelszavakat és azt soha ne osztd meg másokkal!

Ne ossz meg magadról intim vagy kínos helyzetben készült képet!

Soha ne add meg telefonon, e-mailen, személyes adataidat, bankkártya adataidat, biztonsági CVC kódot, PIN kódot, netbank belépési adataid!

Ismeretlen eredetű programot soha ne tölts le számítógépre, telefonra mivel csalók távolról átvehetik az eszköz feletti irányítást.

Amennyiben úgy érzi, hogy Ön vagy gyermeke bűncselekmény áldozatává vált, haladéktalanul hívja az ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámot!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában