Rendőrség

2023.12.01. 14:06

Leterelik a Záhonyi határátkelő felé tartó teherautókat Kisvárdánál

Szon.hu

Forrás: szon.hu

A rendőrség a közúti közlekedés biztonságára veszélyt jelentő helyzet megszüntetése érdekében Kisvárdánál letereli a záhonyi közúti határátkelőhelyre tartó, várakozó tehergépjárműveket a 4-es számú főúton - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a rendőrség a főúton várakozó tehergépjárműveket Kisvárdánál a 4-es számú főútról a 4145-ös útra tereli, a kamionok a főútra rendőri irányítás mellett, szakaszosan Tiszabezdédnél térhetnek vissza.
Mint írták, az elmúlt napokban a záhonyi határátkelőhelyen extrém mértékben megnövekedett kilépő irányú tranzitforgalom miatt a határátkelőhelytől több kilométer hosszú sorban a 4-es számú főúton várakoznak az Ukrajnába kilépni szándékozó kamionok. Annak ellenére, hogy a rendőrség a közúti határátkelőhelyet teljes kapacitással üzemelteti, a teherforgalomban a várakozási idő akár több óra is lehet - közölték.
A rendőrség a tehergépjárművek vezetőit arra kéri, hogy fokozott figyelemmel, a rendőrök jelzéseinek, utasításainak megfelelően közlekedjenek, emellett az egyéb gépjárművel közlekedőket is fokozott óvatosságra intik - olvasható a közleményben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában