NAV

2024.01.11. 08:10

Hatvanmillió a filagória alatt!

Közel huszonötezer doboz adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei falu egyik portájának kerti házikójában.

Szon.hu

Forrás: NAV

A Tisza-parti község egyik udvarán  előzetes bűnügyi információk alapján  néztek körül az egyenruhások tavaly decemberben.

A hétköznapinak látszó családi ház tulajdonosa gyorsan lebukott. Először a lakást vizsgálták át, ahol a nappaliban több doboz ukrán zárjegyes cigarettát találtak. Ezek leleplezése további gyanakvásra adott okot, így a pénzügyőri mustra a lakás többi részében és az udvaron folytatódott. A filagóriában parkoló autóban még a kocsi hátsó üléseinek helyét is magyar zárjegy nélküli füstölnivaló foglalta el, amelyben hozzávetőleg 25 ezer dobozt találtak. A ház lakója azzal próbálta kimosdatni magát, hogy az autó nem az övé, sőt még a jármű kulcsa sincsen nála.

 

A pénzügyőrök a portán talált 24 765 doboz, közel hatvanmillió forint értékű adózatlan dohányterméket és az autót lefoglalták, valamint jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt eljárást indítottak. A jogsértés elkövetője akár nyolcvanmillió forint bírságra is számíthat.

- NAV -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában