Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.04.30. 11:04

Az elmúlt nap tűzoltói beavatkozásai

Szon.hu

Forrás: Fotó: katasztrófavédelem

Teljes terjedelmében égett egy lakatlan családi ház a bátorligeti Kossuth utcában tegnap késő este. Az ingatlan tetőszerkezete beomlott. A helyszínre a nyírbátori és a mátészalkai hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek két gyorssugárral előbb körülhatárolták, eloltották a tüzet, majd átvizsgálták a romokat. A helyszínen nem találtak senkit.

Több szabadtéri tűz keletkezett hétfőn Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. Nyolcszáz négyzetméteren égett kukorica tarló Ajak külterületén, a 4-es főút 312-es kilométerszelvényének térségében. Száraz fű és gaz lángolt a rakamazi Sirály utcában, nyolcszáz négyzetméteren. Az újfehértói Trombitás utcánál fanyesedék és száraz fű, a nagyvarsányi Akácos úton összehordott kommunális hulladék és száraz gaz égett száz-száz négyzetméteren. A mátészalkai Móricz Zsigmond utcai vasúti töltésnél és Nyíregyháza-Salamonbokornál ötven-ötven négyzetméteren égett az aljnövényzet. A helyszíneken a kisvárdai, mátészalkai, nyíregyházi hivatásos, valamint az újfehértói, vásárosnaményi önkormányzati és az ajaki, rakamazi önkéntes tűzoltók fékezték meg a szabadtéri lángokat gyorssugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal. 

Járókelőket veszélyeztetett egy nagy méretű platánfa lehasadt, fennakadt ága a nyírbátori Rét utcában. A város hivatásos tűzoltói kihúzós létrával, csáklyával távolították el a faágat. Személyi sérülés nem történt. 

-adta  hírül a katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában