Katasztrófavédelem

2024.04.03. 08:48

Pusztított a szél vármegyénkben!

Szon.hu

Forrás: illusztráció / katasztrófavédelem

Két hektáron égett száraz fű és avar tegnap kora reggel a kemecsei Dankó utcánál. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók két gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a szabadtéri tüzet.

Az erős szél miatt több helyszínen volt szükség tűzoltói beavatkozásra Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében kedden. A 4106-os úton Nyírkarásznál, 4117-es úton Olcsvánál, valamint a 4924-esen Csengerújfalunál félpályás útzárat képezett egy-egy úttestre dőlt fa. Lehasadt faágak veszélyeztették és akadályozták a forgalmat a nyíregyházi Kert és Selyem utcán, valamint Nyírgyulaj térségében a 493-as úton. A szél a nyírgyulaji Mártírok útján egy használaton kívüli magtár tetőszerkezetét és kéményét bontotta meg, a nyíregyházi Mártírok terén egy épület cserepeit mozdította el egy négyzetméteren. A helyszíneken a baktalórántházi, nyíregyházi, nyírbátori hivatásos, valamint a vásárosnaményi és a csengeri önkormányzati tűzoltók avatkoztak be.

Közvilágítási oszlopnak ütközött egy személygépkocsi tegnap a nyíregyházi Debreceni úton. Az oszlop kitört és egy autókereskedésben parkoló gépkocsikra dőlt. A helyi hivatásos tűzoltók az oszlopnak hajtó autót áramtalanították. Az áramszolgáltató az oszlopot eltávolította és a helyreállítást elvégezte - írta a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában