Gyerekek találtak rá

2024.05.06. 09:52

Parkolóban szabadultak meg a holttesttől

Halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2024. június 4-ig elrendelte annak a házaspárnak a letartóztatását, aki bántalmazott és halálra éheztetett egy nőt.

Szon.hu

Forrás: tenyek.hu

A megalapozott gyanú szerint a pár férfi tagja interneten ismerkedett meg a sértettel, akinek családi körülményei rendezetlenek voltak, italozó életmódot folytatott. 2023 nyarán a házaspár rábírta a családi és szociális helyzete miatt kiszolgáltatott sértettet, hogy szállásért és ennivalóért cserébe segítsen nekik a ház körüli munkákban. A korábban ígértekkel ellentétben azonban a nő élelmezéséről nem megfelelően gondoskodtak, lefeljebb napi kettő étkezést biztosítottak számára, a földön altatták és az ingatlant sem hagyhatta el engedélyük nélkül.

Mindezeken túl H.B. gyanúsított ököllel és sodrófával rendszeresen, míg H.B.-né puszta kézzel alkalomszerűen bántalmazta a sértettet abban az esetben, ha a rábízott feladatokat nem megfelelően végezte el. A férfi több alkalommal elektromos sokkolóval is nekiesett az egyre gyengébb állapotban lévő nőnek.

2024. április 28-án az éheztetés miatt már mozgás – és beszédképtelen sértettet beültették a gépkocsiba, majd elindultak vele Budapest irányába, azonban útközben észlelték, hogy a sértett időközben elhunyt, így az autópályáról lehajtva egy aszódi társasház parkolójában kirakták az élettelen testet, zsebébe tették a személyi igazolványát és bankkártyáját, majd hazautaztak.

A nő holttestét arra járó gyermekek találták meg.

Mindkét gyanúsított többszörösen büntetett előéletű. Az alapos gyanú tárgyát képező, öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűncselekmény esetén fennáll a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés veszélye, illetve a további bizonyítás veszélyeztetése, mindezek miatt a bíróság mindkét gyanúsított letartóztatásának elrendelése mellett döntött.

A végzés csak az egyik gyanúsítottra végleges.

- dr. Bartha Andrea, sajtószóvivő -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában