Helyi közélet

2008.03.05. 17:07

Két tonna aprópénz állatvédelemre Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Már több mint 2 tonna aprópénz gyűlt össze&#160;a nyíregyházi Állatbarát Alapítványnál az&#160;1 és 2 forintosok begyűjtésére szervezett akció során.</p>

Az adománygyűjtő kampány országszerte népszerű. Bár nagyon sok szervezet gyűjti az érméket, mégis az ország egész területéről folyamatosan érkeznek a felajánlások az állatvédő szervezethez. A hazai aprópénzen kívül még másik 34 ország érméjét is megtalálták az Alapítvány munkatársai az adománygyűjtő dobozokban, Ázsiától, Amerikán keresztül Izlandig!

Az eddig beérkezett aprópénz értéke meghaladja az 1 millió forintot. A kampányt március végéig meghosszabbították az állatvédők, így még mindenkinek lehetősége van arra, hogy eljuttathassa a forgalomból kivont érméket a szervezethez. A beérkezett összeg teljes egészét az Állatotthonban elhelyezett 200 gazdátlan kutya és cica élelmezésére, gyógykezelésére fordítják. A befolyt adományokra óriási szükség van, hiszen évente mintegy ezer beteg, legyengült, balesetet szenvedett, vagy fizikai bántalmazás miatt sérült állaton segítenek az alapítvány munkatársai.

Inántsy Pap Sándor
Állatbarát Alapítvány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában