Helyi közélet

2008.06.01. 12:17

Postánkból: Vita a játszótér körül

<p>Nyíregyháza - Azt szeretném tudni, hogy kinek van igaza? Játszótér-e ez, ami a gyerekeké, vagy az úr füve a fontosabb? Elküldhet-e bárkit is közterületről? (Egyébként lakásszövetkezeti bérházról van szó.)</p>

Én és az unokáim is bérházban lakunk Nyíregyházán, így napról napra a játszótérre viszem őket ki, levegőzni, mozogni. Az egyik unokám két és fél éves, a másik egy éves. A napokban a régi ún. „Szamuely játszótéren” voltunk, ami az Árpád utcai kockaházak és az állomásnál lévő autóbuszváró mögötti területen van.
Az egyik épületet nemrég szigetelték, festették, körbe sima betonjárdát kapott. A mellette lévő virágoskertet a lakók ültették, gondozzák, szépen néz ki. Az unokáim, egy másik anyuka négy éves gyerekével együtt egy öreg, nagy fa körül futkároztak, fogócskáztak, mire az egyik lakó lekiáltott, hogy miért nem szólunk a gyerekekre, ne futkározzanak, mert kitapossák a füvet. Mondtuk, azért nem, hogy a gyerek játsszon nyugodtam, meg közvetlenül a fa töve körül egyébként sincs fű. Erre az volt a baja, hogy a gyerekek a ház körül is szoktak motorozni (műanyag, lábbal hajtott gyerekmotorról van szó). Megkérdeztük, ez miért baj, hiszen a falhoz nem nyúlnak, a virágokat nem tapossák ki, a járdáról nem mennek le a motorral. Azzal válaszolt, hogy milyen sokba került az épület felújítása és a virágot egy nagyon idős bácsi locsolja. Majd veszekedve elküldött, mondván, menjünk innen, vigyük a gyerekeket a rendes játszótérre. Mondtam, hogy nem megy, hiszen ez a gyerekeké, ez itt a játszótér, van hinta, libikóka, pingpong asztal, kavicsos terület.

Azt szeretném tudni, hogy kinek van igaza? Játszótér-e ez, ami a gyerekeké, vagy az úr füve a fontosabb? Elküldhet-e bárkit is közterületről? (Egyébként lakásszövetkezeti bérházról van szó.) Van-e olyan rendelet, hogy annak közvetlen környezete bizonyos méteren belül a szövetkezeté, így a lakóké, vagy a tér már közös, így akár a virágoskert is nem kisajátításnak minősül-e?)

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában