Helyi közélet

2008.09.25. 16:54

A gereblye visszavág

<p>Nyíregyháza - Az MSZP országos elnöksége úgy döntött, hogy október 11-re összehívja a párt rendkívüli kongresszusát – erősítette meg Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettes nyíregyházi sajtótájékoztatóján.</p>

Megvitatják a kialakult helyzetet, melynek kezelésére megoldást javasolnak. Előzőleg a helyi alapszervezetekkel egyeztetnek, mint ahogy azt csütörtökön is tették az illetékesek. A közeljövőben kiemelt szerepet kap kronológiai sorrendben először az adó-, majd a költségvetési törvény. „A párt célja az előrehozott választások elkerülése. Az ország érdekében jó és okos kompromisszumot kell kötni” – hangsúlyozta Mesterházy Attila.

Gazda László országgyűlési képviselő a távirati irodától idéző kormányszóvivői hírportálnak üzent: a Milliárdok Szabolcs megye felzárkóztatására cím sántít, ugyanis Szabolcs-Szatmár-Beregről van szó. A megyei ellenzéki képviselők sajtótájékoztatóját „összegereblyézettnek” minősítette, ugyanis az ott közölt számok nem mindig voltak szinkronban a tényekkel. A teljesség igénye nélkül részletesen felsorolta a megítélt milliárdos támogatásokat (Nyíregyháza-városrehabilitáció, Állatpark, Fürdő, Záhony-projekt, Tornyospálca-útfelújítás, Nyírbátor-Máriapócs, Tiszadob). Végezetül arra kérte a megyei fideszes képviselőket, hogy szavazzák meg az M3-as autópálya folytatásának koncesszióba adását szolgáló javaslatot.

Ezek is érdekelhetik