Helyi közélet

2008.09.25. 13:20

Korszerűbb körülményeket teremtettek Tiszabecsen

<p>Tiszabecs - A rekonstrukciós munkálatok eredményeként a közelmúltban átadott önkormányzati bérlakás nemcsak megújult, de lakályos otthonná vált.</p>

Hátrányos helyzetű családoknak ad otthont a közelmúltban felújított önkormányzati bérlakás Tiszabecsen. A létesítmény korszerűsítéséhez a Holcim Hungária Otthon Alapítvány mintegy 2,1 millió forintos támogatást biztosított, amelyet az önkormányzat ugyanekkora mértékű saját erővel egészített ki. A rekonstrukciós munkálatok eredményeként a Malom u. 25. szám alatti ingatlan nemcsak megújult, de korszerű és lakályos otthonná vált.

– A konkrét munka minden lelkesítő beszédnél többet mond. Úgy vélem, bizonyítást nyert, hogy kitartással és alapossággal elérhetjük céljainkat, megtaláljuk a forrásokhoz vezető utat. Pályáztunk, és nem sokkal később már az átadón örülhettünk a sikeresen megvalósult projektnek – nyilatkozta Felleg Zoltán, Tiszabecs alpolgármestere.

– A Holcim Hungária Otthon Alapítvány eddigi tevékenységét a felé irányuló, évről évre növekvő igények és elvárások fémjelzik. Mindannyian büszkék vagyunk a Holcim Hungária Otthon Alapítvány eddig elért eredményeire és reméljük, hogy Tiszabecsen is az eddig tapasztalt siker kíséri a programot – fogalmazott Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója.

Kapacitásbõvítés,

korszerûsítés

A Holcim az elmúlt évben Magyarországon mintegy

2,3 milliárd forintot fordított különbözõ

környezetvédelmi és munkavédelmi fejlesztésekre,

kapacitásbõvítésre és korszerûsítésre.

Míg 2005-ben csak 6 település pályázott

összesen 105 millió forintnyi támogatást kérvényezve,

addig 2008-ban már 32 település – köztük

Tiszabecs – igényelt összesen 665 millió forintot.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában