Helyi közélet

2008.09.29. 10:41

Maradjon magyar kézben a vízvagyon!

<p>Aggodalmukat fejezték ki a Fidesz szószólói a hétfői sajtótájékoztatón, ahol a vízközművek jövőjét illető álláspontjukat fejtették ki.</p>

A víz olyan érték és vagyon, melynek szerepe felértékelődik a következő években világszerte.

Kiss Tibor, Laskod polgármestere közölte, hogy tudomása szerint három éve készül a vízközművek törvénye. Magyarországon kiszolgáltatott helyzetben vannak a vízközművek, amennyiben a kisebbségi kormány a magyar vízvagyon kiárusítását tervezi. Elemi érdek, hogy ez nemzeti, közösségi tulajdonban maradjon.

Lipők Sándor, a Fidesz önkormányzati tagozatának megyei elnöke, Kemecse polgármestere három pontba sűrítette kérésüket: 1. az öt regionális vízközmű társaság maradjon száz százalékos közösségi tulajdonban, 2. az érintett önkormányzatok vagy azok önkéntes társulásai vagyonát kapják meg az önkormányzatok, 3. az érintett önkormányzatok vagy azok önkéntes társulásai jussanak hozzá a működtetéshez szükséges tárgyi feltételekhez. Megyénkben a záhonyi regionális központ számára létkérdés a vízvagyon jövője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában