Helyi közélet

2008.09.06. 08:17

Sül a hőcipó

<p>A száraz hír felidézése közben villámgyorsan benedvesedtek a szemek pénteken Nyíregyházán. <STRONG>Ladányi Tóth Lajos jegyzete.</STRONG></p>

Kivételesen nem a pollenek csaltak ki könnyeket a csatornából, sokkal inkább az égből jött az üzenet. Miközben a földön hőségriadót kürtöltek világgá az illetékesek, odafent sötétkékbe borult a hatalmas takaró, riadt tekintetek fürkészték folyton-folyvást, hogy mi is lesz a gyanús fellegekkel.

„Hőséges” olvasóink érzékeltették, hogy esőről végképp nem volt szó, cseppet meglepődtek az álmos reggelen.

Az országos tiszti főorvos péntektől vasárnapig rendelte el a másodfokú hőségriadót. A meteorológiai szolgálat előrejelzése okozta a vihart, miszerint erőteljes felmelegedés várható a hét végén. Hihető volt a hő további emelkedése, ámbátor meglehetősen szokatlan az őszi kánikula. A heti klíma például a Vidor Fesztivál kedélyesen őrlő szabadtéri eseménymalmára hajtotta a vizet. Látványosan hömpölygött is a tömeg, végig ideális mederben zajlott a programfolyam.

Hamarosan arcunkra fagy a mosoly. A jövő hét elején már a lehűlés időszerű, záporokat, zivatarokat prognosztizálnak, az átlaghőmérséklet pedig akár tíz fokot is csökkenhet. Nincs ezen mit csodálkozni, elvégre szeptembert írunk. Biztos úgy lesz, ahogy jósolják, de addig is ki kell pucolni a hócipőt. Mert most nagyon tele van.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában