Helyi közélet

2008.10.10. 16:37

Szabályos közlekedés - a legkisebbeknél is

<p>Újfehértó – Hagyományos közlekedésbiztonsági napját rendezte meg a Napsugár Tagóvoda.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Szabályos közlekedés - a legkisebbeknél is 2008.10.11."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Szab_lyos_k_zleked_s___a_legkisebbekn_l_is_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Szabályos közlekedés - a legkisebbeknél is 2008.10.11." /></a></dia></p>

Verőfényes napsugarak fogadták a Napsugár Tagóvoda és az oda érkező többi óvodás gyermeket, a meghívott érpataki apróságokat, a segédkező szülőket és a vendégeket Újfehértón, a Bocskai utcán lévő óvodában.

Évről-évre visszatérő rendezvény a Napsugár Napok, melyet minden esztendőben a közlekedésbiztonsági verseny nyit meg és egy hét múlva az Őszi kulturális est zár.

Kis csoportokban készültek a gyermekek a versenyre: volt tábla felismerési próba, biciklivel történő közlekedéskor a táblák figyelembevétele, ügyességi pálya, puzzle stb.  A feladatokat teljesítő gyermeket tízórai várta az udvar közepén álló filagóriában, majd a játszótér.

Az eredményhirdetésnél a rendőrség képviselői és Ráczné Brumán Erzsike tagóvoda-vezető nemcsak megdicsérte az ügyes gyerekeket, hanem nekik és óvodájuknak szép ajándékokkal kedveskedtek.

A gyermekeket az eredményhirdetés után finom ebéd várta, majd rövid pihenő, mivel kora délután megérkeztek az elsős gyermekek is, akik a nagyobb óvodásokkal hasonló feladatokban versenyeztek. Nem számított a hazai pálya előnye, a csapatok fej-fej mellett, ügyesen teljesítették a feladatokat. A gyermekek, a szülők, a pedagógusok egyaránt sok-sok élménnyel gazdagodtak.

 

- Pocsai Beáta -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában