Helyi közélet

2008.10.02. 13:57

Évezredek üzenete Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A kesztyűbáb előadások számos kulturális és művészeti elemet integrálnak, megjelennek a különböző nyelvi dialektusok, népzene, metszetek, faragások, tradicionális festészet, színpadi elemek és mindenféle bábmozgató technikai elem.</p>

A bábosok az előadás mesterei, ők, az ő nyelvi, technikai eszközeik, és kéztechnikájuk adja az előadás egészét, ők alakítják a drámai fordulatokat. A háttérben a zenészek kisebb zenekarrá formálódva adják a hangulati aláfestést. A tajvani kesztyűbáb színház a tajvani népművészetben mélyen gyökerező műfaj, mely a múltban a nép legnépszerűbb szórakozási formája és kikapcsolódása eszközéül szolgált.

A 78 éves Chen Xihuangbábmester az egyik legnépszerűbb bábozó Tajvanon, tizenhárom éves kora óta bábozik. Az előadásokon Chen mester kifinomult mozgásokkal mutatja be a fő karaktereket, a különleges előadást október 8-án, szerdán délután egytől és háromtól láthatják az érdeklődők Nyíregyházán, a Művész Stúdióban.

- Száraz Ancsa -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában