Helyi közélet

2008.11.10. 15:02

„Hős” tett

<p>Hőőőőőőőő! Megálljt parancsol a távhős cég a renitensek túlkapásának. <STRONG>Ladányi Tóth Lajos jegyzete</STRONG></p>

Behúzzák a féket, ha pluszt akarnak látni abból a tetemes, több mint 230 millió forintos mínuszból, ami az elmúlt évek során felhalmozódott. Nem hátrálhatnak meg a hátralékot görgetők, vége az előre menekülésnek. Most aztán befűtenek nekik.

A hegy tetejéről leguruló hólabda módjára egyre nagyobb méreteket ölt az adósságállomány. A meleg helyzet előidézői könnyen kelepcébe kerülhetnek. Mentsvárat csak az jelenthet számukra, ha vezeklésük kezdeteként feladják korábbi elveiket és korántsem ismeretlenül feladják magukat. Fogytán a szolgáltató türelme, most a Nyírtávhő Kft. diktál, tisztában vannak a feketelistások kilétével. A tét nagy, a lakás-árvereztetés réme riogatja a „hős” hunyókat. Eleinte a nagy halakat hálózzák be, egyelőre a snecik még fickándozhatnak. Mielőtt azonban horogra akadnának vagy partra vetődnének, levegőhöz juthatnak. Kérésre tartozásrendező-specialisták sietnek a segítségükre.

Lehet fujjolni, háborogni, hőbörögni, az adós meglehetősen kényelmetlen pozícióban van. Hihetetlen, hogy aki több ingatlant tart fenn, kibújhatott a nagyobb haszon reményében a fizetési közelettség elől. Meg kell lágyulnia a hőre, különben a lakása bánja. Még a melegvizet sem érdemli. Az ötlet díjazandó, a díjhátralék-behajtás sikeréért minden bizonnyal forrnak az indulatok az érintetteknél. Persze, van, aki forrón szereti...

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában