Helyi közélet

2008.12.31. 16:03

Csaroda ünnepei

<p>Csaroda - Csaroda község önkormányzata harmadszor rendezte meg karácsony előtt a Forgatag című rendezvényt. Erre az idén december 21-én került sor, a községháza előtti téren felállított fenyőfa körül.</p>

A tér két oldalán sorjázó sátrakban lehetett vásárolni különböző ajándéktárgyakat. De díjmentes volt minden vendégnek egy kürtőskalács, egy pohár forralt bor vagy forró tea. Finom süteményekkel is végigkínálták a vendégeket, de a gyerekek ezenkívűl kaptak még banánt és nrancsot is, valamint csokoládét.

A kedvezőtlen esős időjárás ellenére népes vendégsereg jött el. A karácsonyi műsor 17 órakor kezdődött Király Béla polgármester úr megnyitójával, majd a Csaroda Férfikórus karácsonyi énekei következtek. Az énekkar ez év november 8-án Budapesten a VII. Vass lajos Népzenei Verseny döntőjében Kulcsár László nyugdíjas iskolaigazgató vezetésével „Kiemelt Nívó-díjat” nyert. A kórus után a faluház énekkarának gyönyörű műsorát hallhatták a megjelentek. A három lánytagú énekkart – negyedikként – a polgármester úr vezeti.

Egy nappal korábban, december 20-án a csarodai Közös Általános iskola növendékei adtak nagyyon magas színvonalú, kétórás műsort a faluház színháztermében, amelyet zsúfolásig megtöltött a közönség. December 24-én pedig a református egyház tartott istentiszteletet, szintén a faluház karácsonyfája alatt, amely hagyomány immár. Csaroda lakói így ünnepelték és ünneplik mindannyiszor a szeretet ünnepét, Jézus születésnapját, a karácsonyt.

Darvas Iván
Csaroda

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában