Helyi közélet

2008.12.15. 19:27

Kettős közgyűlés Papon

<p>Pap - 2008. december 12-én este 18 órától a helyi “Kölcsey Ferenc” Általános Iskola ebédlő helyiségében különleges kettős évzáró értekezletre került sor Papon. <dia width="960" height="800" alt="Kettős közgyűlés Papon 2008.12.15."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kett__337_s_k_zgy__369_l_s_Papon_2008_12_15/index.shtml , SERIE ,960,800)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Kettős közgyűlés Papon 2008.12.15." /></a></dia></p>

Maximovits György polgármester a Papi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, a község polgárőr egyesületének tagja úgy gondolta, hogy egyszerre, egyidőben és helyszínen rendezi meg a település két civil szervezetének évértékelő beszámoló közgyűlését.

A két egyesület eddig is több közös feladatot hajtott már végre a több mint 2000 helyi lakos érdekében, így kézenfekvő volt, hogy közösen értékeljék 2008. évi tevékenységüket. Nem titkoltan a település vezetője szorosabb kapcsolat kialakítását is remélte az együttes rendezvénytől.

A Papi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület beszámoló közgyűlésén meghívott vendégként részt vett:
Rubóczki István – a Polgárőrség Területi vezetője,
Kiszella János r.szds. – a Kisvárdai Rk. munkatársa,
Holes István tű. alez. – a megyei tűzoltószövetség alelnöke,
Zsíros Imre pv. alez. – a Kisvárdai Pv. kirendeltség vezetője.

Maximovits György köszöntötte a vendégeket és a két szervezet szép számmal megjelent tagjait, akik zsúfolásig megtöltötték az ebédlő helységet. Először a polgárőr egyesület éves tevékenységét értékelte Kovács Károly a Papi Polgárőr Egyesület parancsnoka.Büszkén említette, hogy a kis létszámú egyesület tagjai 1060 óra szolgálatot teljesítettek, 2100 km-t használva fel.Több rendezvény biztosításon besegítettek a közeli Kisvárdán is.

Ezután Rubóczki István kért szót, s felvázolta az országos értekezleten megtárgyalt problémákat.Gratulált az elvégzett munkához, felhívta a figyelmet a rendőrséggel való minél szorosabb együttműködésre. Kiszella János r.szds. a rendőrség részéről úgy értékelt, hogy a papi polgárőrök ütőképes csapatot alkotnak, ha a mag megmarad, tovább növelhetik a község közbiztonságát. Hangsúlyozta, hogykis létszámmal is jól megoldják a jelentkező feladatokat. Megköszönte a polgárőrök tevékenységét, kérte adják át a hozzátartozóknak is a köszönetét, hiszen stabil családi háttér nélkül nem tudnák végezni munkájukat.

A polgárőrök évértékelése után Kutasi Béla a tűzoltó egyesület parancsnoka kapott szót. A parancsnok elmondta, hogy a két évvel ezelőtt megújult egyesület 15 alapító tagja 2008-ban a szakfelszerelések karbantartása révén megteremtette a feltételeket a tűzoltói beavatkozásokhoz. Az egyesületnek 7 olyan tagja van, aki mindkét szervezetben ténykedik. Május elsején a községben nagysikerű tűzoltási bemutatót tartottak a kisvárdai hivatásos önkormányzati tűzoltókkal közösen. “Éles” helyzetben nem kellett beavatkozniuk, a községben idén nem volt tűzeset.

A tűzoltóparancsnok beszámolóját követően Holes István tű. alezredes a megyei tűzoltószövetség alelnöke elmondta, hogy megyei szinten kiváló a kapcsolat a polgárőrök és az önkéntes tűzoltók között, több településen (Nagycserkesz, Tyukod, Érpatak, Szatmárcseke) közösen alkotnak egyesületet. Felhívta a figyelmet arra, hogy a tűzoltó egyesület számára továbbra is fontos feladatot kell, hogy képezzen a tárgyi feltételek javítása és a tűzoltási és műszaki mentési tevékenység csak akkor végezhető, ha legalább 40 órás tűzoltó alapfokú tanfolyami végzettséggel rendelkeznek a tagok.

Zsíros Imre pv. kirendeltség vezető kiemelte annak jelentőségét, hogy a településen egy-egy katasztrófahelyzet felszámolása során az elsődleges beavatkozó erőt a helyi tűzoltók és a polgárőrök jelentik.

A kettős közgyűlés záró részében 5 év 10 éves jubiláló polgárőrök kaptak emléklapot és ajándéktárgyat a helyi polgárőr parancsnoktól és a polgárőrség területi vezetőjétől. A hivatalos programot követően a település önkormányzata hurka-kolbász vacsorával látta vendégül a megjelent polgárőröket és tűzoltókat, valamint a közelgő karácsonyi ünnepekre tekintettel kis ajándékcsomaggal kedveskedtek a megjelenteknek - tájékoztatta portálunkat Holes István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában