Helyi közélet

2008.12.03. 06:31

Olvasónk írja: Telefonos zaklatók

<p>Ugyanakkor átokká is válhat a telefon. Különösen akkor, ha nem kívánt, sőt zaklató a rendszeresen hívogató. Ennek lettünk mi az elszenvedői, mert mindennapjainkat jó ideje ilyen hívások keserítik meg.</p>

A telefon mindennapjaink részévé vált. Gyakorta hasznos, ha velünk van a mobilunk, és váratlan helyzetekben tudunk kommunikálni, vagy könnyen elérnek bennünket valóban fontos és sürgős ügyekben. Ugyanakkor átokká is válhat a telefon. Különösen akkor, ha nem kívánt, sőt zaklató a rendszeresen hívogató.

Ennek lettünk mi az elszenvedői, mert mindennapjainkat jó ideje ilyen hívások keserítik meg. Egyikük mániája, hogy a leglehetetlenebb időpontokban csörgeti meg készülékünket, hajnalban, éjjel, ebéd közben, ünnepeken – mindegyik napszakban – de megszólalni nem mer, vagy nem akar. Érkeznek krimibe illő SMS-ek is! Mások – ismerősök – a látszólag ártatlanul érdeklődő hívásokkal, üzenetekkel jelentkeznek. Nem értik, nem fogják fel, hiába mondjuk nekik: zavarnak. Valószínűbb azonban, hogy a zaklató kis „csapat” legtöbb tagja felfogja, hogy gátlástalanul avatkozik az életünkbe, mégsem bánja. Úgyhogy a telefon csak csörög, csörög, és csörög...

Látszólag egyszerű megoldás volna a számcsere, de sok-sok év után sziszifuszi feladat lenne valamennyi közeli, vagy távoli ismerőst, barátot, ügyfelet, rokont értesíteni, vagy kockáztatni: nem érnek el a zaklatók miatt. Előfordul, hogy nyugalmunk érdekében a telefont hosszabb időre kikapcsoljuk, de így kitesszük magunkat annak, hogy azok sem tudnak elérni, akik számunkra fontosak. Már tettem feljelentést a rendőrségen is. Hiába kérem, a szolgáltató nem adja ki, hogy honnan jönnek a hívások. Van erre valami megoldás?

Egy szenvedő

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában