Helyi közélet

2010.07.01. 19:18

Hírességek festményei a rózsakertben Nyíregyházán

<p>Színészek, zenészek, műsorvezetők grafikáiból, festményeiből nyílik tárlat Nyíregyházán.</p>

Sehol máshol nem látható kortárs kiállítás-sorozat indul Nyíregyházán, melyet a közönség először a Nyíregyházi Nyáresték előadásainak (Carmina Burana – július 3., Kakukkfészek – július 23., 24., Vidám kísértet – augusztus 6., 7. 13., 14.) helyszínein tekinthet meg. A Szabadtéri Színpad Rózsakertjében, illetve a Városháza udvarán száz olyan alkotás lesz látható, melyet híres színészek, zenészek készítettek, akik így együtt még soha, sehol nem mutatták meg műveiket. Ezúttal nem filmjei, hanem festményei alapján idézhetjük meg Agárdy Gábort, az egykori színházigazgató, Verebes István is képeivel tér vissza Nyíregyházára. Boros Lajos reggeli ébresztői után esti tárlatába „vezet” bennünket, Tabáni István pedig nem a hangjával szerez új rajongókat.

A kiállítást csak az előadások előtt és közben láthatja a közönség, a nem mindennapi tárlat megtekintése a jegyekkel rendelkezők számára ingyenes. A július 3-i megnyitón, a Szegedi Kortárs Balett világhírű Carmina Burana előadása előtt jelen lesz Agárdy Gábor özvegye, Boros Lajos, Szabó Győző, Tabáni István és Till Attila. A felsorolt művészeken kívül Wahorn András, Darvas Iván, Alföldi Róbert, Szabó Sipos Barnabás, Kentaur, Ágnes Vanilla, Póka Balzs és a Quimby zenekar több tagja is küldött képeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában