Helyi közélet

2010.07.16. 16:50

Illegális fürdőzők Sóstón

<p>Nyíregyházán péntek délután 34 fok fölé kúszott a hőmérséklet. A legtöbb ember csak kókadozik a melegben, vagy egy-egy bevásárlóközpontban keres menedéket a perzselő nap sugarai alól.</p>

Aki teheti, valamelyik hazai tó vagy folyó partján tölti a forró napokat, így bátran mondható, hogy Sóstó is tömve van: mindenki valamelyik strandon próbálja átvészelni a legmelegebb órákat.

Vannak olyanok azonban, akik ezt a tiltás ellenére teszik, hisz Nyíregyházán, a sóstói tavon lévő szigetnél ottjártunkkor legalább tízen úsztak, vagy épp ugráltak vízbe a stégekről; kicsik és nagyok egyaránt, volt, aki még úszógumit is vitt magával.


Ez azért veszélyes, mert nem tudni, mi van a tó fenekén, bármikor beleakadhat a felfrissülni vágyó egy-egy leesett horogba vagy fém darabba, valamint ott vannak a tavon csónakázók, vízibiciklizők is.

Ugyanakkor ehhez az is hozzátartozik, hogy a tó ezen részén tilos a fürdőzés. Ha a rendőrök vagy a közterület-felügyelet emberei valakit illegális úszáson érnek, akkor büntethetnek is, hisz az illető szabálysértést követett el, melynek büntetési tétele 3-20.000 forintig terjed.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában