Helyi közélet

2010.07.14. 16:34

Két kézzel a Sóstói-erdő vadvirágaiért

<p>Az E-misszió Egyesület a Nyírerdő Zrt-vel együttműködésben ismét egy igazán fontos természetvédelmi akcióra vár minden erdőbarátot! A feladat ezúttal egy veszedelmes erdei gyomnövény kézi módszerekkel történő irtása.</p>

Megjelent ugyanis néhány éve egy tájidegen gyomnövény - a magas aranyvessző (Solidago gigantea) - a Sóstói-erdőben, amely agresszív terjedésével fokozatosan kiszorítja az őshonos növényzetet, és teljesen átalakítja az erdőszegélyek, tisztások élővilágát. Találkozó 2010 július 17-én, szombaton, 9:15-kor Sóstón, a Kisvasút állomásánál (a Krúdy Szállóval szembeni oldalon). A program 12-13 óra között ér véget a találkozási pontnál.

Speciális felszerelés nem szükséges, de egyes helyeken magas, esetleg szúrós, csalános növényzettel találkozhatunk, és a szúnyogok, kullancsok is lesben állnak. Ezért -  a várható hőség ellenére - a rövidnadrág, szandál, póló helyett a szellős hosszúujjú ruházat és zárt cipő ajánlott. Valamint fejenként 1-1,5 liter ivóvíz!

A program része az „Egy nap az erdőért” kezdeményezésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában