Helyi közélet

2010.07.04. 12:43

Megújul, bővül az egészségügyi központ Csengerben

<p>Ünnepélyes keretek között a csengeri népjóléti intézmény belső udvarán – ahová egyébként a bővítést tervezik –, megrendezték szombaton a „Csengeri alapszintű kistérségi járóbeteg-szakellátó központ” ünnepélyes alapkőletételét.</p>

Az urnát, melyben a megépülő intézmény bizonyos dokumentációi kaptak helyet, Apáti György polgármester és dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes helyezték el. A kibővülő szakellátások révén a térség lakóinak csak indokolt esetben kell a súllyponti kórházak szolgáltatásait igénybe venniük.

– Azt gondolom, hogy a legjobb befektetés a jövőbe, ami csak létezik, az egészség és a tudás. Az egészségház és az iskola. Lehet mérni egy ország teljesítményét makroszámokkal, hogy GDP, nemzeti össztermék, deficit. Lehet ilyen szavakat mondani, de a valóságot nem ezek a statisztikai, pénzügyi számok jelentik. Az igazi valóság az, hogy az iskola, vagy Csenger esetében az egészségház felépül. Mindennek a végső célja, hogy az ember, a közösség gazdagodjon – mondta dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. 

- Fodor László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában