Helyi közélet

2010.07.14. 15:31

Záhonyi kollégisták kötetei Eszenybe és Szalókára

<p>A közelmúltban már a 14. alkalommal vittek könyveket és multimédiás anyagokat a határon túli magyar iskolák megsegítésére a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákjai.</p>

Az első, 1997. évi adományozásnál a helyi civil szervezetek, a kollégium és az önkormányzat fogott össze, hogy Háda Imre akkori polgármester vezetésével keressék fel a testvérváros, Csap 2. sz. Középiskoláját és a Záhonyhoz évszázadokon át sok szállal kötődő szomszédos Tiszasalamon község alapiskoláját.
A mostani látogatás során a mintegy 10 km-re fekvő Eszeny középiskolája és Szalóka alapiskolája volt az adományok célpontja. A záhonyi diákotthon 7 fős tanár-diák küldöttsége sok száz tankönyvvel, ismeretterjesztő kiadvánnyal, folyóirattal, multimédiás anyaggal felszerelkezve utazott a mintegy 230 tanulót oktató eszenyi és a 90 diákot nevelő szalókai tanodába.

Bemutatták az iskolát

Eszenyben Balla József, Szalókán Bakura János igazgató mutatta be az iskola közösségét, életét és adottságait a látogatóknak. Mint elmondták, mindenféle adományt szívesen fogadnak és jól tudnak hasznosítani. A három éve a Vöröskereszt bázisintézménye címmel is elismert záhonyi kollégium karitatív kezdeményezését elsősorban a Könyvesház Korona Kiadó Kft., a Magyar Lapkiadók Egyesülete és a www.regikonyvek.hu internetes kereskedés segítette értékes és tartalmas kiadványokkal.
 
Csabina Tamás, Posta Roland
Dr. Béres József Kollégium
Záhony
Felkészítő tanár: Háda Zoltán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában