Helyi közélet

2010.08.12. 17:29

Élmények léptek a félelmek helyébe az árvíz után

<p>Mint tudjuk, idén júniusban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében minden idők legsúlyosabb árvize pusztított.</p>

A Beregi-térségben élők a 2001-es árvíz kapcsán már megtapasztalták az összefogás erejét, s a híreket hallva külön buszokkal érkeztek az árvíz sújtotta településekre, részt vettek a védekezési munkálatokban, és adományokat gyűjtöttek. A Forrás Vállalkozói Klub tagjainak kezdeményezéséhez csatlakozva Vásárosnamény Önkormányzata Gesztely és Felsődobsza településeket kereste meg azzal a segítő szándékkal, hogy 50 árvízkárosult gyermeket táboroztatnának egy héten keresztül, vállalva az utazás, a szállás, az ellátás és a programok teljes költségét, valamint költőpénzt is adnak a fiataloknak.

Felejthetetlen élmény

Negyvenhat gyermeknek és három felnőtt kísérőnek így július 26. és augusztus 1. között felejthetetlen élményben lehetett része, s ha csak rövid időre is, de sikerült feledtetni velük az átélt félelmeket. Megható volt az a segítő szándék és összefogás, amelyet tapasztaltunk. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Vásárosnamény Önkormányzatának, a Forrás Vállalkozói Klub tagjainak, az Eötvös József Általános Iskola vezetőségének és tantestületének, a Babus Jolán Középiskolai Kollégium dolgozóinak, a Lónyai Menyhért Szakközép- és Szakképző Iskola dolgozóinak, és mindazoknak, akik valamilyen formában támogatták ezt a felajánlást.

Számunkra bebizonyosodott, hogy a bajban összefog az ország. Köszönjük, hogy Önök is mellénk álltak, mind erkölcsileg, mind anyagilag, hálásak vagyunk a színvonalas programokért, a gondoskodásért és a sok szeretetért, amit itt kaptunk!

Tallósné Novák Irén és Csoltó Lajos, Felsődobsza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában