Helyi közélet

2010.08.09. 16:28

Szabolcsi bűnözők a TOP100-as listán - érdekes változások!

<p>Legutóbb 2009-ben vettük górcső alá a rendőrség TOP 100-as listáját, amelyben a leginkább keresett bűnözőket gyűjtötték csokorba. Akkor 10 bűnözőnek volt szabolcsi vonatkozása, de azóta eltelt egy év. Vajon nőtt vagy éppen csökkent „bűnözőink száma”?</p>

Ahogy korábban említettük 10 toplistás bűnözőt tartottak számon 2009-ben a rendőrségi listán, de egy év elteltével változott ez a kép. A bűvös tízes szám ugyanis ennyi idő elteltével a felére csökkent, amely nem azt jelenti, hogy ne lennének ismerős arcok a legfrissebb listán – különösen egybevetve a tavalyival. No, de nézzük szépen sorban!

Megyénk leginkább keresett bűnözője legutóbb még a lista 33. helyén tanyázott, de Molnár Tamás idén a 25. helyre tornázta fel magát 14 körözésével. Többnyire csalás és sikkasztás büntette miatt körözi több bíróság, de európai elfogatóparancs is van érvényben a fiatalember ellen.


Nézze meg Molnár Tamás fotóját itt!

 

Kovács Tibor 2009-ben megelőzte a listán Molnár Tamást, de idén kénytelen megelégedni a második hellyel, viszont a körözéseit kiadó szervek egészen biztosan más helyen látnák legszívesebben a 11 körözést begyűjtő férfit. Közokirat hamisítás büntette miatt őt is több bíróság körözi, de ellene is érvényben van európai elfogatóparancs.

 

Nézze meg Kovács Tibor fotóját itt!

 


Az idei lista 64. helyén két rendbeli körözésével Kárpáti Szabolcs János található, aki 2009-ben még a 79. helyet foglalta el a rendőrségi listán. Ellene a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Bíróság bv-csoportja hat éve adott ki két európai elfogatóparancsot.

 

Nézze meg  Kárpáti Szabolcs János fotóját itt!

 


Közvetlenül Kárpáti Szabolcs Jánost követi a listán az a Szabó Zoltán, aki ellen két körözést adtak ki a hatóságok, s aki újonc a rendőrségi top bűnözők listáján, hiszen neve a 2009-es adatok alapján nem szerepelt a leginkább keresett bűnözők között.

 

Nézze meg Szabó Zoltán  fotóját itt!

 


Az utolsó Top100-as megyei vonatkozással bíró bűnöző az a Kiss Attila, aki a 94 helyen tanyázik a rendőrségi listán, s aki ellen egy körözés van érvényben. Ő 2009-ben a 97 helyet csípte meg, s tavalyi szereplésével immáron hat éve körözik a fiatalembert.

 

Nézze meg Kiss Attila fotóját itt!

 

-M. I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában