Helyi közélet

2010.09.14. 13:17

Zetorból, bemutatóautóból és kukából – trükkös traffipax lelőhelyek!

<p>Korábban is hallottunk már a Szatmári térségekből olyan rémhíreket, hogy a rendőrség emberei traktorból végeznek sebességmérést, de a kukába helyezett traffipax talán túlmutat mindenen.</p>

Nemrégiben egyik ismerősöm érdeklődött nálam, tudok-e arról, hogy a szatmári térségben a rendőrök alkalomadtán egy Zetorból traffiznak, amelyet ő is egy kedves ismerősétől hallott. Én erre akkor csak legyintettem, hiszen ezek az „ismerősöm ismerőse hallotta, hogy” kezdetű mondatok mindig kétséget támasztanak bennem, így ezt csak akkor vagyok hajlandó elhinni, ha azt a saját szememmel látom. Addig ez is, mint sok minden, csak feltételezés.

A másik hasonló, mondhatni trükkös sebességméréshez Kisvárdán volt már nekem és több ismerősömnek is szerencséje, ahol egy felmatricázott bemutatóautóba helyeztek traffit a rend őrei. Ugyebár közlekedéskor az ember reflexszerűen figyeli az út menti tárgyakat, legfőképpen az autókat, de egy városban, egy autókereskedés környékén már nem biztos, hogy feltűnik egy az út szélén árválkodó bemutatóautó. Nyilván azt is be kell látnunk, hogy sebességet mérni nem lehet egy nagy neontáblával, amin az szerepel, hogy vigyázz mérünk, de azt el kell ismernünk, hogy a rendőrségi kreativitással csak mi autósok járunk pórul.

Trükkös traffipax, kreatív rendőrök

S, ha már a trükkös, különös traffipaxoknál járunk kénytelen vagyok megemlíteni a néhány napja a világhálón futótűzként terjedő fővárosi felvételeket, amin öt rendőr látható egy kuka körül, amiben egy sebességmérő készülék lapult. Nos, ehhez mit tetszenek szólni? A nagy zöld szeméttároló egyik oldalán négyzet alakú plexi, ami csak közelről lehet szokatlan, viszont egy belvárosi autózás alkalmával több, mint természetes. Arról nem is beszélve, hogy ember legyen a talpán, aki kiszúrja a kuka oldalán található plexit és azt nem nézi matricának. Úgy érzem örülhetünk, hogy megyénkben még nincsenek ennyire kreatívak a rendőreink, mert izgulhatunk, ha itt is megjelennek az első kuka-traffik. 

Nézze meg a kukás traffit itt!

Úgy tűnik a rend őrei mindent igyekeznek elkövetni annak érdekében, hogy a lehető legjobban visszaszorítsák a gyorshajtást, s ennek érdekében olyan trükköket és megoldásokat alkalmaznak, amelyek a legfurfangosabb és legkörültekintőbb autósokat is képesek behúzni a csőbe. Azok, akik most jót derültek ezen a mondaton, mondván traffi blokkolóval az autómban nem érhet baj, azok jó, ha tudják, hogy készül a jogszabály, amely büntetni fogja az ilyen blokkolók használatát. S, ha ez bekövetkezik, marad a sasszemű vizslatás, vagy ami ennél még egyszerűbb: be kell tartani a szabályokat és nem lehet baj!

Amennyiben Ön is tud vagy hallott már az átlagostól eltérő sebességmérési módszert, írja meg fórumunkon!

-M. I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában