Helyi közélet

2010.10.23. 17:42

Az ÁVH épületénél emlékeztek

<p>A FIDESZ nyíregyházi szervezete a megalakulása óta minden évben megemlékezik október 23-án Nyíregyházán a Sóstói úton az egykori ÁVH épülete előtt az 1956-os forradalomról, az ártatlanul megkínzott emberekről.</p>

Az idén is folytatódott ez a hagyomány, szombat délután ünnepség keretében idézték fel az emlékezők a forradalom dicső napjait.

A rendezvény háziasszonyaként dr. Ajtay-Horváth Magdolna köszöntőjében kiemelte, hogy 1956 erkölcsi tartást adott a magyarságnak, s erre az erkölcsi megerősödésre építhetünk majd a jövőben is. Dr. Vinnai Győző a FIDESZ nyíregyházi szervezetének elnöke ünnepi beszédében méltatta mindazokat, akik rátaláltak a helyes és igaz útra, s a forradalom mellé álltak. Ilyenek voltak többek között a műegyetemi diákok, az ételeket osztó fiatalasszonyok, a munkások, az egyszerű emberek, akik életüket adták a forradalomért, mint például Nyíregyházán Szilágyi László és Tomasovszki András. Mint az elnök hangsúlyozta, az adott pillanatban tudták, hová kell állniuk. Mártírok, példaképek lettek, akiket nem felejtünk soha – az ünnepség szónoka.

Az ünnepi gondolatokat szavalatok és dalok követték, majd az ünnepség résztvevői elhelyezték a tisztelet és a kegyelet virágait.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában