Helyi közélet

2010.10.15. 09:29

Rekord mértékű cigaretta-felderítés Szabolcsban

<p>Őr - Rekord mennyiségű – 46 millió forintot meghaladó – cigaretta-felderítés történt a napokban Szabolcs–Szatmár–Bereg megyében.</p>

A Vám- és Pénzügyőrség Észak–alföldi Regionális Nyomozó Hivatalának munkatársai a rendőrség értesítésére megjelentek egy őri ingatlanon, ahol eredetileg más bűncselekmény gyanúja miatt tartottak házkutatást. A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai felfedezték, hogy ingatlan több helyiségében nagy mennyiségű magyar adójegy nélküli dohányáru található.

55.400 doboznyi adózatlan cigaretta

A pénzügyőr nyomozók átvizsgálták a területet és a ház garázsában lévő Peugeot típusú gépkocsit, melynek átalakított padlólemeze alatt további ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát találtak.

A pénzügyőrök lefoglalták a különösen nagy mennyiségű, mintegy 55.400. doboznyi adózatlan cigarettát és a szállítására használt tehergépkocsit. Az ingatlanon tartózkodó három személyt gyanúsítottként hallgatták ki jelentős értékű jövedéki termékre elkövetett jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Ezen bűncselekményért 3 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható - tájékoztatta portálunkat Jánvári Regina főhadnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában