Helyi közélet

2010.11.08. 12:42

Mégis telepítettek fix traffipaxot Nyíregyházán?

<p>Nyíregyháza - Korábbi írásunkban egy olvasói felvetés kapcsán tisztáztuk, hogy sem Nyíregyházán, sem a megyében nem található fix telepítésű sebességmérő készülék, de azóta egyre több forrásból érkezett felénk jelzés, hogy bizony a Bethlen és a Moszkva utca kereszteződésében gyanús kamerarendszer került kiépítésre a napokban.</p>

Az újabb fix traffipaxról szóló értesülés kíváncsivá tett minket, így kilátogattunk a helyszínre, hogy személyesen is megcsodálhassuk a különös kamerarendszert. A Bethlen és a Moszkva utca környéke, illetve maga a Tiszavasvári úti felüljáró közkedvelt sebességmérő pont, így egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy amennyiben sor kerülne fix traffipax telepítésére, ide ne kerülne egy készülék. Éppen ezért akár hihetőnek is tűnhet, hogy a nemrégiben kikerült kamerarendszer akár sebességmérésre is szolgálhat

Ön szerint traffipax látható a videón? A videóért kattintson a képre!

Első körben annál a háznál érdeklődtünk, ahol a kamerák találhatóak. Ahogy a cégtábla is elárulta, a kamerák helyéül szolgáló ingatlan egy üzlet, ahol kamerákat forgalmaznak, s az ott lévő eladó hölgy is csak nevetett az értesülésünkön, miszerint traffipax van az üzlet falán. Kissé gúnyosan meg is jegyezte a hölgy, hogy ha ez egy kamerákat forgalmazó üzlet, akkor nehéz kitalálni, hogy a falon lévő dolgok mire is szolgálnak.

Természetesen fölvettük a kapcsolatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-Főkapitányság sajtóosztályával, ahol Fülöp Gergely rendőrszázados ismét megerősítette, hogy nincs Nyíregyházán fix sebességmérő készülék, de megyei szinten sem került telepítésre még ilyen készülék.

Aggodalomra tehát nincs ok, nem traffipaxok kerültek ki a Bethlen és a Moszkva utca sarkára, de ez nem azt jelenti, hogy ne kellene a sebességet betartva közlekednünk.

-M.I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában