Helyi közélet

2011.01.25. 15:10

Fidesz: Kedvezmény jár a több gyemeket nevelő családoknak

<p>A gázártámogatás új rendszere azon családok terheit csökkenti, akik arra a leginkább rászorulnak – mondta keddi sajtótájékoztatóján dr. Karakó László fideszes országgyűlési képviselő.</p>

– 1200 köbméteres fogyasztásig senkinek nem kell többet fizetnie, a nagycsaládosok pedig további kedvezményeket kapnak. A háromgyermekes családok gyermekenként évente 200 köbmétert írhatnak jóvá, az ennél is nagyobb családok a negyedik gyermektől gyermekenként évente 300 köbmétert. Az érintetteknek az igénylést a Magyar Államkincstárhoz kell benyújtaniuk február 28-ig, a jogosultakat az Államkincstár március 31-ig értesíti, a támogatás pedig visszamenőleg január 1-től jár.

Lakatosné Sira Magdolna arról beszélt, hogy a kormány hosszútávú családpolitikájának a célja a népességfogyás megállítása. – A rászorulók támogatása érdekében a kormány szeptembertől lakásfenntartási támogatást nyújt a szociálisan hátrányos helyzetben lévőknek, a kérelmeket a települési önkormányzatokhoz kell majd benyújtani – mondta az országgyűlési képviselő. A támogatás mértéke 2500 forinttól a tízezer forint feletti összegig terjed.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában