Helyi közélet

2011.02.11. 15:39

15 év fegyházat kapott a bökönyi gyilkos

<p>Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más bűncselekmények ügyében hirdetett nem jogerős ítéletet a megyei bíróság dr. Bálint Tibor vezette büntetőtanácsa.</p>

A 40 éves vádlott már volt büntetve, ifjabb F. György sok évvel ezelőtt saját anyját szúrta meg. A férfi élettársával Bökönyben élt, ahol egy portán, de külön házban laktak nővére családjával. A rendszeresen italozó életmódot folytató vádlott élettársát rendszeresen verte. A nő az elején tűrte, a végén már tiltkozni sem volt módja. A vádlott 2009. október 4-dikén a védekezésre képtelen K. Árpád fogait verte ki egy vita nyomán. Korábban saját édesapja kapott egy zománcozott edénnyel, mert akkor is valamiért ingerült lett. Az egyik maradandó fogyatékosságot, a másik nyolc napon túl gyógyuló sérülést eredményezett. Az előbb járókerettel közlekedő, később ágyban fekvő élettársa az orvosszakértői vélemény szerint legalább 27 erőbehatást szenvedett el halálát megelőzően. Sorozatbordatörése nyomán minden lélegzet vétel pokoli kínnal járhatott, enni már nem tudott, mert nagyjából egy héttel halála előtt az álkapcsát is eltörte a vádlott.

Nincs enyhítő körülmény

Emellett szinte számtalan bevérzés, hámsérülés véraláfutás tarkította a nő testét. November 13-dikán annyira megverte a nőt, hogy keringési és légzési elégtelenségben elhunyt. Életét még a sürgős orvosi beavatkozás is csak eshetőlegesen tudta volna megmenteni. A vádakat a férfi lényegében tagadta, bár a bántalmazást K. Árpád és élettársa vonatkozásában elismerte, apja bántalmazásával egy helybelit nevezett meg, de azt a megvádolt ember mellett a vádlott apja is tagadta. A körülmények mérlegelése után a bíróság úgy döntött, a vádlott valamennyi vádpontban a vádirattal egyezően bűnös. Az ítélet 15 év fegyház, amit az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az indoklás végén elhangzott, enyhítő körülményt a bíróság nem talált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában