Helyi közélet

2011.03.16. 15:47

MSZP: „A kormány fordítva ül a lovon”

<p>Március 15. Fidesz-módra: az alkotmánnyal építsd le a köztársaságot vármegyékkel, főispánokkal, s ezzel készítsd elő a királyságot, üldözz mindenkit, aki nem fideszes, hazudj, s vásárold meg a téged éltető közönséget – így összegezte a kormány márciusi üzenetét Halmi József, az MSZP megyei frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján.</p>

Egy múlt heti fideszes sajtótájékoztatóra reagálva a frakcióvezető azt mondta: a rágalmak helyett a megye kormánypárti országgyűlési képviselőinek végre a Szabolcs megyében élők érdekében kellene politizálniuk, s nemet mondani azokra a törvényekre, melyek az itt élőket sújtják – ilyen többek között az új adótörvény vagy a közmunkaprogram leépítése.

Dr. Boros László, az MSZP megyei alelnöke arról beszélt, hogy ma is aktuális az 1848-es 12 pont. – Nem a kormány feladata a sajtó ellenőrzése, hanem a sajtó feladata a kormány ellenőrzése: fordítva ül a lovon a kormány, s jó lenne, ha megtalálnák végre a helyes irányt. Felelős kormányt kívánunk, s törvény előtti egyenlőséget – erős a gyanúja annak, hogy az ügyészség politikai befolyás alá került – mondta dr. Boros László, aki hozzátette: a közös teherviselés ma azt jelenti, hogy a szegények még szegényebbek lettek, a megígért egymillió munkahelyről pedig azt mondta: a megyében tavaly április óta nemhogy létrejöttek volna munkahelyek: azóta másfél-ezer álláshely szűnt meg.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában