Helyi közélet

2011.03.12. 14:31

Olvasónk írja: Kinek is jobb?

<p>Emlékszem, a 80-as években, mikor kiléptem az általános iskolapadból, a 3-as osztályzattal végzett tanuló mehetett szakmunkásképző intézménybe tanulni, vagy dolgozni - kezdte olvasónk.</p>

A 4-es osztályzatot elértek „kiváltságosabb helyzetbe” kerültek, mert középiskolába „küldték” őket. Most ott tartunk (lehetünk), hogy a 18. év tankötelezettség helyet, 15. éves korig lesz kötelező az iskola.

A laikusok azt mondják: az a gyerek, aki tanulni akar, az fog is tanulni, aki nem akar, az úgysem fog! (Ez gondolkozásban tipikusan a 80-as éveket idézi). A „hozzáértő” meg elgondolkodik azon, hogy így sincs a munkaerő piac kidolgozva (ezzel kapcsolatban, már régen ügyködnek a terveken), a szülő sem tud dolgozni, akkor, hogy fog az a tapasztalatlan gyerek, aki még azt sem tudja, melyik a jobb, vagy bal keze, vagy ki is írta a Himnuszt? (Vagy, uram bocsá, azért, mert a szülő kényszeríti).

 

"Több lesz a segélykérelem"

 

Tapasztalni fogjuk, hogy az önkormányzatoknál több lesz a segélykérelem beadása, vagy rabolni fog, vagy hajléktalan koldussá válik az egész család. (Volt már erre már példa). Szóval? Kinek is jobb? - írja olvasónk, Hajzer Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában