Helyi közélet

2011.05.20. 12:40

Könyvkölcsönzés a leveleki strandon

<p>Levelek - A leveleki szabadidő strand június 1-jétől várja a vendégeket.</p>

– Elvégeztük az éves felújítási munkákat, megújultak az öltözők és a vizesblokkok – mondta el érdeklődésünkre Dávida József, az Önkormányzat Levelek Kft. vezetője. – Egy korábban belvizes területet sikerült feltöltenünk, így több és szebb lett a használható terület. Tavaly ősszel, amikor leengedték a tó vizét, tisztítottuk a medret is, valamint sikerült az északi részen is befejezni az előző évben elkezdett partvédelmi cölöpözést. Az ÁNTSZ június 1-jétől adja majd meg a strand üzemeltetésére az engedélyt, s addigra meglesz a teljes személyzet is, köztük a motoros mentőcsónakkal ellátott vízimentők, akik egészségügyi végzettséggel rendelkeznek. A nyitásig lesz még fűnyírás, szúnyogirtás, illetve a strandszezon nyitása előtti héten helyezzük ki a bójákat és a figyelmeztető táblákat.

A leveleki tóstrand a megyében egyedülálló strandkönyvtár szolgáltatással is várja a vendégeket.

–  Rövidebb terjedelmű könyvekből viszünk ki egy kisebb állományt a strandra, s a vendégek az ott tartózkodásuk idejére kölcsönözhetik ki azokat – tudtuk meg a részleteket Mudri Imre turisztikai referenstől, aki további fejlesztésekről is beszámolt: – A Tócentrum kempingben július 1-jén adunk át 5 darab, 8-8 személyes házikót, s pihenőparkot alakítottunk ki a gát oldalában a strand és a kemping között.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában