Helyi közélet

2011.06.05. 08:38

Állatmentés Gyulaházán

<p>Gyulaháza - Elakadt a méheket szállító&nbsp; teherautó Gyulaházán, kamion mentővel vontatták ki</p>

Egy méheket szállító pótkocsis IFA közlekedett Gyulaházán a Sallai utcában, amikor a járművezető a Dembinszky utcai kereszteződéshez ért meg akart fordulni a szerelvénnyel. Lehajtott a füves részre, ott azonban a laza talajon a szerelvény tengelyig elsüllyedt. A vezető megpróbált saját erejéből kijutni, de nem sikerült.

A közelben lakók és ismerősök útján két MTZ traktor sietett a bajba jutott tehergépkocsi segítségére, de a mélyen elsüllyedt IFA-t nem tudták meg sem mozdítani. A tulajdonos ekkor hívta a tűzoltókat. A kisvárdai lánglovagok a közúti akadályt nem képező járművet speciális jármű hiányában nem tudtak segíteni.

Az idő telt és a Békés megyébe indult 170 méhcsalád ( értéke információk szerint kb. 8,5 millió forint ) veszélybe került, ugyanis napkelte után tartani lehetett tőle hogy az állatok befulladnak a melegben és elpusztulnak. Lepakolni nem tudták a kaptárakat. A kiérkező kamionmentő pár perc alatt kihúzta a szerelvényt, a méhek pedig még napfelkelte előtt biztonságos helyre jutottak.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában