Helyi közélet

2011.06.28. 14:48

Dávid Mihály: nem sok jót tartogat a július!

Június utolsó hetére megérkezett egy jelentős lehűlés, amely a fülledt nyári időt ősziessé varázsolta. A nyaralást és szabadtéri programokat szervezők nyilván ennél csak kedvezőbb időjárást szeretnének, ám állandó időjósunk, Dávid Mihály szerint erre nincs sok esély. 

Június utolsó hetére megérkezett egy jelentős lehűlés, amely a fülledt nyári időt ősziessé varázsolta. A nyaralást és szabadtéri programokat szervezők nyilván ennél csak kedvezőbb időjárást szeretnének, ám állandó időjósunk, Dávid Mihály szerint erre nincs sok esély. A hosszú távú időjárás előrejelzéseiről ismert Dávid Mihálytól érdeklődtünk afelől, hogy milyen időjárással kecsegtet a július. - Ha ebből a hűvös időszakból kilábalunk, négy-öt napos meleg, kánikulához hasonló idő következik – mondta el az amatőr időjós. Ezt követően, július hetedike körül ismét lehűlés érkezik, ám ezúttal még a mostaninál is alacsonyabb hőmérsékletre számíthatunk. Ez az időszak sokáig eltart, hiszen csak huszadika körül melegszik vissza az idő, de ez mindössze két-három napig tart – tette hozzá Dávid Mihály.

Az időjós szerint ezután ismét lehűlés érkezik, amely kitart a hónap végéig, de augusztus első napjaira is átnyúlhat. Az előttünk álló július tehát hűvös és csapadékos időt tartogat, viharokkal és jégesővel. Ez utóbbira július kilenc és tizenötödike tájékán számíthatunk. Az augusztus viszont várhatóan melegebb és naposabb lesz a júliusnál.

-M. I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában