Helyi közélet

2011.06.05. 09:23

Parkolás a Sóstói úti kórházban

<p>Nyíregyháza - Nemrégiben panaszos hangvételű levél érkezett szerkesztőségünkbe, melynek írója azt kéri, valamilyen módon szolgáltassunk igazságot.</p>

Olvasónkmájus 13-án gépkocsival érkezett a Sóstói úti kórházba. Névre szóló mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezik, így a külön erre a célra fenntartott pakolóhelyet vette igénybe, melyről úgy tudta, hogy ingyenes használhatja azt. Távozáskor azonban az akkor szolgálatot teljesítő biztonsági őr minősíthetetlen hangnemben követelte, hogy fizesse ki a parkolási díjat, ebben az esetben 400 forintot.

„Megkérdeztem tőle: nem ingyenes a parkolás? Ordítani kezdett, hogy őt nem érdekli az igazolvány, fizessünk vagy feljelent! Majd folytatta: sokan visszaélnek az igazolvánnyal, ki vagyok én, egy SENKI! Ezt a senki jelzőt sérelmesnek találom. Kifizettük a parkolás díját és keserű szájízzel elindultunk haza. Úgy gondolom, nemcsak nekem, hanem mindenkinek van elég baja így is, nem hiányzik egy biztonsági őr által hozott új jogszabályt elfogadni és eltűrni, valamint hogy senkinek nevezzen.” – írja levelében az olvasónk.

 

Három órán át ingyenesen parkolhatnak

 

Kérésünkre Vitkai Éva, az Egészségügyi Holding Zrt. sajtófőnöke elmondta, az intézmény gazdasági főigazgatója kivizsgáltatta az olvasó által felvetett problémát. Eszerint a panaszos a kórház területére rokkantkártya nélkül, egyedül hajtott be, elfogadva a portaszolgálattól kapott parkolójegyet. Kifelé azonban már ketten ültek a kocsiban, és az igazolványra hivatkozva szerettek volna kihajtani fizetés nélkül.

A portaszolgálat kérésére felmutatta az autó tulajdonosa a jegyét, és ennek alapján kérték a 400 forint parkolási díj megfizetésére, hiszen kártya nélkül érkezett a kórház területére. – A szolgálatot teljesítő biztonsági ember az érvényben lévő szabályok szerint járt el, azonban a panaszos által említett kommunikáció megengedhetetlen, így kértük az őrszolgálat vezetőjét, intézkedjen, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló. Egyébként a Jósa András Oktatókórház területén a rokkantkártyával rendelkező autók három órán át ingyenesen parkolhatnak, de ennek jogosságát az érkezéskor kell igazolniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában