Helyi közélet

2011.06.16. 17:03

Vitézül küzdöttek a ladikosok

<p>Bonyhád, Bikal -&nbsp;Tizenhét ladikos csapat versengett az elmúlt napokban a győzelemért.</p>

Ki van otthon leginkább az újságíróí műfajok világában? Kinek mennyire jó a memóriája? Ki ismeri legjobban hazánk megyei napilapjait és azok lapkiadóit? Mindez kiderült a Bonyhádon és Bikalon rendezett Ladik országos médiavetélkedő döntőjében. A versenyre jelentkező csapatok tulajdonképpen már az elmúlt évben elkezdték a küzdelmet, hiszen az októberi jelentkezés után két előzetes írásbeli forduló után jutottak be a megyei döntőbe. Az itt legjobban szereplő csapatok vehettek részt az országos megméretésen, ami komoly felkészülést és tudást követelt a hetedikes és nyolcadikos diákoktól.

17 Ladik-csapat küzdött meg egymással

 

A 17 Ladik-csapat (16 magyarországi és egy határon túli) szerdán a bikali Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtokon mérte össze tudását. Sok pontot csak azok szerezhettek, akik kiváló memóriával rendelkeztek, jól ismerték a helyesírás szabályait, ötletes kéréseket tudtak kitalálni a villáminterjúhoz és azok, akik reneszánsz stílusban is szellemes tudósítást tudtak írni. A Ladik-csapatokra természetesen nem csak a nehéz feladatok vártak, hanem az élménypark színes programjai is. A reneszánsz városkában kipróbálhattak sokféle mesterséget, vagy jeleskedhettek a hétpróbás játékokon. Aki vitézül küzdött, azt a nap végén apróddá vagy lovaggá ütötték a vár igazi lovagjai.

A viadalban megfáradt csapatok estére értek vissza szállásukra, Bonyhádra, de azért a tábortűzhöz és a közös énekléshez még volt kedvük és energiájuk. A verseny eredményét csak csütörtök délelőtt tudták meg.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában