Helyi közélet

2011.07.22. 07:24

Nemzetközi ökumenikus szabadegyetemet tartanak Nyíregyházán

Nyíregyháza (MTI) - Nemzetközi ökumenikus szabadegyetemet tartanak július 25. és 31. között Nyíregyházán a Luther Márton Kollégiumban - közölte a Magyarországi Református Egyház kommunikációs szolgálata az MTI-vel.

Nyíregyháza (MTI) - Nemzetközi ökumenikus szabadegyetemet tartanak július 25. és 31. között Nyíregyházán a Luther Márton Kollégiumban - közölte a Magyarországi Református Egyház kommunikációs szolgálata az MTI-vel.Mint írták, a 22. ökumenikus szabadegyetemen lesznek teológiai előadások, fórumbeszélgetések, zenei rendezvények is.

A felekezetközi, interdiszciplináris (tudományközi) és készségfejlesztő rendezvényen "nem csupán arra keresik a választ a különböző tudományterületek szakembereinek segítségével, hogy mik is vagyunk valójában, de kiszakadva a test-lélek-szellem hármas egységéből arra is hangsúlyt helyeznek, milyen mélységei és hátulütői vannak a civilizált nyugati embereszménynek" - fogalmaztak.

Hozzátették: főként arról gondolkodnak interaktív kalandtúra, fórumbeszélgetés és filmvetítés keretében, "hogyan viszonyul az ember a másik emberhez, annak másságához".

Közlésük szerint lesz irodalmi, teológiai-bioetikai, kommunikáció-média, fizika, képzőművészet és zene témájú szeminárium is. Ezenkívül készségfejlesztő programokat (fotózás, újságírás, bábozás, gyöngyfűzés) is szerveznek. 

Minden reggel és este áhítatokat tartanak - megőrizve a szabadegyetem ökumenikus jellegét - különböző felekezetű lelkipásztorok. A jövő vasárnapi záró istentisztelet a szabadegyetem saját, ökumenikus liturgiája szerint zajlik.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában