Helyi közélet

2011.08.10. 14:58

Egy vagy sok?

Nyíregyháza - Hologram Jézus és táncoló operettbaba, a Tokaji úti piacon, használt cikkek között sétáltunk. Vegyes vágott a piacélmény.

Nyíregyháza - Hologram Jézus és táncoló operettbaba, a Tokaji úti piacon, használt cikkek között sétáltunk. Vegyes vágott a piacélmény.A sült kolbásszal vegyült édes-savanyú csirkeillat orgiában leginkább zoknit, cipőt, ruhát és szerszámokat lehet turkálni, alkudni pedig – mint tudjuk – kötelező. Szombat, vagy vasárnap helyett szerdán kerestük fel a „KGST” piacot, így is akadt bőven túrni való. A bogrács-, és nyakkendős ingdömping közepette a giccsek giccse is eladásra került, olcsóért hologram Jézust akaszthatunk szobánk falára, ha van hozzá gusztusunk.

Nem éri meg annyira, mint pár éve

Amúgy is jobb az ár, ha egy termékből többet veszünk, egy árustól, egy helyen, egy időben. A klasszikus „Egy vagy sok?” gyakran a nagyobb tétel felé tol minket és ha magunktól hezitálnánk is egy leheletnyit, egy portékáját ránk sózó árus azt is elárulja, ágyneműből azért vegyünk hármat, hogy egy jusson az anyósnak is és ne aggódjunk, nem fog tévedésből a mi ágyunkba mászni. Viszont a sok olcsóbb.

Egy másik eladó szerint azonban a piacozás már nem éri meg annyira, mint pár éve, ahogy ő fogalmaz: – Inkább kajára költik az emberek azt a keveset ami van. Évekkel ezelőtt itt szerdán se lehetett elejteni egy zsebkendőt se, annyian voltak, ma már jóval lassabban pörög az üzlet – mondja és számlátomást bebizonyosodik, igaza van. Ettől függetlenül érdemes a hét közepén is piacolni, aki pedig csak a karosszékből szeretné ezt megtenni, klikk a képekre!

- Somló Samu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában