Helyi közélet

2011.09.30. 09:48

Állampolgársági eskütétel Vásárosnaményban

Vásárosnamény - A polgármesteri hivatal nagytermében immár ötödik alkalommal került sor a határon túli, magyar állampolgárságot szerzett honfitársaink állampolgársági eskütételére.

Vásárosnamény - A polgármesteri hivatal nagytermében immár ötödik alkalommal került sor a határon túli, magyar állampolgárságot szerzett honfitársaink állampolgársági eskütételére.Az ünnepséget részvételével megtisztelte dr. Vinnai Győző, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője, Filep Sándor polgármester és dr. Deák Ferenc jegyző.

A Himnusz hangjaival és szavalattal kezdődött az ünnepség. Ezt követően Péter Zoltánné anyakönyvvezető köszöntötte az ünnepelteket abból az alkalomból, hogy a honosítási, visszahonosítási kérelmüket a köztársasági elnök elfogadta, a magyar állampolgárság felvételét engedélyezte.

Az állampolgársági esküt 57 személy tette le, akik Nagybányáról, Szatmárnémetiből, Bibarcfalváról, Makkosjánosiból, Csapról, Nagydobronyból, Kaszonyból Beregszászról érkeztek az eskütételre.

– Az anyaország befogadja a határon túli fiait, lányait, biztonságot adva minden törvénytisztelő, és nem csak jogokat, de kötelességeiket is tudó honfitársának. Magyar állampolgárrá válásuk alkalmából azt kívánom, hogy érezzék magukat itthon Magyarországon, találják meg számításaikat az életben – mondta Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere ünnepi köszöntőjében.

- KM -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában